Varför bli medlem i Gröna Bilister?

Växthuseffekten skenar. Trängseln på vägarna blir allt värre. Trafikens utsläpp ger allt fler barn allergier. Om vi fortsätter så här, måste bilen till slut förbjudas. Det vill inte vi. Vi har en plan för att få använda bilen i framtiden också. En plan för en grönare bilism.

Det behövs miljöbilar. De allra flesta nya bilar som säljs är fortfarande gammaldags fossila bilar. Gröna Bilister arbetar för ökad försäljning av bilar som kan drivas förnybart och för bränslesnålare bilar.

Det krävs konsumentinformation. För att underlätta ett bra bilval rankar Gröna Bilister varje år de miljöbästa bilarna. På webbplatsen och i tidskriften Trafik & Miljö presenteras ständigt nya tips för ett miljövänligare bilägande.

Det behövs skickliga lobbyister. Förslag från riksdag, regering, myndigheter och kommuner behöver påverkas i miljövänlig riktning. Gröna Bilister har täta politikerkontakter och påverkar på EU-nivå via nätverket The European Federation for Transport and Environment (T & E).

Det krävs bilpooler. För att ge tillgång till bil utan att man behöver äga bil medverkar Gröna Bilister till att skapa bilpooler runt om i landet.

Det behövs tankställen. Det måste bli lättare att tanka grönt. Gröna Bilister arbetar för fler miljöpumpar, med etanol, biogas, vätgas och andra biobränslen samt el.

Det måste bli lättare att låta bilen stå. Därför stimulerar Gröna Bilister satsningar på kollektivtrafik, t.ex. med infartsparkeringar och snabb pendeltrafik till stadskärnan.

Det behövs vardagshjältar. Vi måste bli fler som tar ansvar för framtidens bilism. Med dig som medlem i Gröna Bilister, ökar möjligheterna att få en bilism anpassad till människa och miljö. Det förtjänar naturen, och det förtjänar du.

Vänta inte!

Gå med i Gröna Bilister redan idag. För varje dag du väntar ökar risken att bilen måste förbjudas i framtiden. För var dag som går, ökar bilismens onödiga utsläpp. För varje gång regeringen diskuterar trafikfrågor utan att du är företrädd, ökar risken att besluten går fel. För varje år då Gröna Bilister inte är Sveriges största motororganisation, drabbas framtida generationer.

Medlemskap i Gröna Bilister kostar en hundralapp per år och är du också medlem i Elbil Sverige, Naturskyddsföreningen eller WWF:s vänner kan du få rabatt. Tidskriften Trafik & Miljö ingår. Endast privatpersoner kan bli medlem.

Du kan också ge ett bidrag – varje krona stärker arbetet för en bättre bilism. Varför inte dessutom aktivera dig för grönare bilism i din hemkommun?

Gröna Bilister ger dig verktygen!

Relaterat material
Medlemskap
Gröna Bilister har endast privatpersoner som medlemmar. I medlemskapet ingår en prenumeration på tidningen Trafik & Miljö. Företag......

Butik
Här kan du beställa böcker och annat material...

Klimatkompensation
Gröna Bilister erbjuder dig här att köpa certifierad klimatkompensation som bidrar till att minska utsläppen av koldioxid globalt ......

Vår syn på mobilitet
Att känna igen sig i Gröna Bilister både med och utan bil...

Allmän info
Föreningen grundades 1994 med stöd av Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF....